Urgentna medicina (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2022)
Učbenik Urgentna medicina je prvi univerzitetni učbenik s področja urgentne medicine izdan v slovenščini in je sestavljen iz treh delov. Prvi del vsebuje opis organizacijskih posebnosti Nujne medicinske pomoči v Sloveniji in temeljna strokovna poglavja, ki jih mora poznati vsak zdravnik. Drugi in tretji del zajemata izbrana poglavja iz bolezenskih nujnih stanj in poškodb. Učbenik obravnava najpogostejša nujna stanja, s katerimi se srečamo v urgentni medicini in vsebinsko sledi priporočilom Evropskega združenja za urgentno medicino za dodiplomsko izobraževanje. Posamezni prispevki so zasnovani na način, da je najprej predstavljena patofiziologija, ki ji sledi klinična slika oz. prezentacija bolnika, klinična obravnava in vzročno zdravljenje. Prav tako smo poseben poudarek namenili kliničnemu razmišljanju zdravnika v urgentni medicini. Učbenik Urgentna medicina je namenjen študentom medicine na dodiplomskem študiju kakor tudi zdravnikom pripravnikom za pripravo na strokovni izpit. Učbenik bo koristen pripomoček tudi za druge zdravnike, ki delajo v nujni medicinski pomoči. 7. 5. 2025 Tretji ponatis prve izdaje 20. 11. 2023 Drugi ponatis prve izdaje 7. 3. 2023 Prvi ponatis prve izdaje