Slovenski slovar krajšav - Kompara Lukančič , Mojca (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2023)
Monografija sestoji iz obsežnega uvoda v krajšave, v okviru katerega avtorica celovito preuči položaj krajšav v slovenskem prostoru, in sicer na diahroni in sinhroni ravni. V delu se osredini na klasifikacijo krajšav, položaja krajšav v slovenskih pravopisih ter splošnih in specializiranih slovarjih. Delo sklene z značilnostmi mikro- in makrostrukture Slovenskega slovarja krajšav in prikazom primerov in značilnosti geselskih člankov slovarja. Monografija sestoji iz obsežnega geslovnika slovenskih krajšav. Med glavna znanstvena spoznanja štejemo obsežen uvod v slovenske krajšave ter pripravo slovenskih krajšavno-razvezavnih parov, ki celovito tvorijo slovarske geselske članke. Gre za sodoben slovar slovenskih krajšav, ki ga v slovenskem prostoru še nimamo. Delo poleg splošnih slovenskih krajšavno-razvezavnih parov vključuje tudi terminološke krajšave in slednje v geselskih člankih opremi z dodatno razlago, če je ta potrebna.