The Faces of Inclusion: Historical Fiction in Post-Dictatorship Argentina - Tokarz, Wojciech (Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2012)
V monografiji Obrazi vključenosti: zgodovinska fikcija v postdiktaturi Argentine Wojciech Tokarz preučuje reformulacije zgodovine v argentinski zgodovinski fikciji, ki so nastale med ponovno demokratizacijo države. Knjiga se začne s predstavitvijo družbenopolitičnega konteksta, v katerem je zgodovinski roman znova nastal v Argentini. Padec diktature in politični dogodki, ki so ji sledili, so ustvarili okolje, ki je spodbudilo prevrednotenje nacionalnih pripovedi in transformacije koncepta državljanstva. Te spremembe so pomenile korenit premik od tradicionalnih artikulacij nacije, za katere je značilno načelo izključenosti. Obrazi vključenosti spremljajo razvoj zgodovinskega romana v Argentini od devetnajstega stoletja do danes s poudarkom na ideoloških spremembah načel, ki so pogojevale fikcionalizacijo nacionalnega porekla. Medtem ko so zgodovinski romani iz devetnajstega stoletja in začetka dvajsetih načrtovali idejo o izključenosti v formulaciji naroda, je za romane, nastale v obdobju po diktaturi, značilno vključevanje. Na podlagi treh zgodovinskih romanov Tokarz izpostavlja različne vidike načela vključenosti, ki vključujejo obnovo zapuščine neevropskih etničnih skupin, priznanje despaparecidosa ter vključitev zasebne sfere in sodobnih dogodkov v zgodovinski diskurz. Preoblikovanje nacionalne zgodovine v teh romanih nakazuje demokratično vizijo prihodnosti države.