Analiza i priprema razvojne strategije destinacije Sveta Nedelja : Adrenalinski park Sveta Nedelja 2024 - 2030 - Cojzer, Timotej; Džinić, Tarik; Tanasić, Nikola (Program održivog razvoja Svete Nedelje, Jastrebarskog i Samobora, 2024)
Sveta Nedelja je gradić lociran u ruralnom dijelu Zagreba. Poput ostalih manjih gradova suočava se sa konkurentnom ponudom poput grada Zagreba. Turistička ponuda postoji, ali nažalost problematika leži u neatraktivnosti i neprepoznatljivosti manjih gradova. Ovaj rad služi kao pomoć trenutnim ponuđačima ka usmjerenju svoje (turističke) strategije, poboljšaju situacije i širenju ponude koje je povezan sa pustolovnim turizmom. Svrha ovog rada je priprema prijedloga za unapređenje turističke ponude adrenalinskog centra Sveta Nedelja. U uvodnom dijelu smo prikazali destinaciju Sveta Nedelja i njenu ponudu. Analitički dio predstavlja adrenalinski centar Sveta Nedelja s lokacijom, opisom parka, ponudom i marketinškim kanalima. Dovršena SWOT analiza, vizija i benchmark usporedba primjera dobre prakse, bili su polazište za perspektivni dio. Prvi prioritet razvoja se temelji na infrastrukturi parka s naglaskom na nadogradnji smještajnih kapaciteta, proširenju parkirališta, izgradnji sanitarnih čvorova i košara za smeće. Drugi prioritet se bavi proširenjem aktivnosti parka, točnije fokus je na postavljanju velikog paintball igrališta, nabavi dodatnih air-soft puški i 3-dnevni produkt aktivnog odmora. Pri trećem prioritetu naglasak smo dali na digitalizaciji, odnosno obnova digitalnih kanala gdje želimo da modernizujemo internetne stranice i povećamo aktivnosti na društvenim mrežama.