Analiza stanja, unapređenje ponude i izrada razvojne strategije destinacije Camp Zagreb 2024 - 2030 - Burušić, Brigita; Tanasić, Aleksandar (Program održivog razvoja Svete Nedelje, Jastrebarskog i Samobora, 2024)
Ovaj rad predstavlja analizu stanja kampa „Camp Zagreb“ u Rakitju kod Svete Nedelje. Na temelju provedene analize cilj je bio napraviti primjer razvojne strategije na čijoj podlozi bi se dalje kamp mogao razvijati. Kroz ovaj rad predstavljeni su ključni pojmovi kampiranja i kamping turizma, kao i njegova povijest. Predstavljena lokacija u konstantnom je radu od 2014. godine i trenutno je u procesu proširivanja. Analiza stanja uključivala je istraživanje problematike koja postoji na lokaciji, istraživanje potencijalnih ograničenja, mogućnosti i želja prema kojima će kasnije biti ponuđena rješenja. Kroz ovaj rad, predstavljena je Sveta Nedelja kao grad u kojem se nalazi lokacija i od čijeg razvoja na neki način ovisi. Također, kroz rad je predstavljen sam Camp Zagreb, njegova ponuda i prepoznata problematika. Kroz napravljenu SWOT analizu lokacije predstavljene su njene najveće prednosti, slabosti, mogućnosti i prijetnje. Na kraju rada predstavljena je potencijalna strategija za razvoj lokacije i ideja koja je po mišljenju autora trenutno najbolja opcija kako bi se riješila ključna problemska pitanja. Uz to predstavljena je vizija za kamp do 2030. godine i ključni strateški prioriteti. Glavni cilj ovog rada bio je analizirati lokaciju i njenu okolinu i istražiti potencijalne mogućnosti za napredak.