Development Strategy of Potential Micro-Location Castle Kerestinec and Sustainable Ideas for Its Revival - Jarc, Nika Iza; Rovčanin, Anja; Olie, Senna (Program održivog razvoja Svete Nedelje, Jastrebarskog i Samobora, 2024)
Strategija razvoja potencijalne mikrolokacije Dvorac Kerestinec i održive ideje za njegovu obnovu. Ovaj se rad fokusira na potencijalnu hrvatsku destinaciju na lokalnoj razini, dvorac Kerestinec, u gradu Sveta Nedjelja, koja je dio Zagrebačke županije i nalazi se u neposrednoj blizini grada Samobora i glavnog grada Zagreba. U radu se definiraju  osnovni pojmovi o lokalnim destinacijama, razvoju održivog turizma te kulturno-povijesnog turizma, uz osvrt na povijest dvorca Kerestinec, analizu njegove trenutne situacije, kao i mogućnosti za turistički razvoj. Analitički dio rada pokriva aktualnu turističku situaciju u gradu Sveta Nedelja sa osnovnom statistikom o smještajnim kapacitetima i broju dolazaka. Predstavljene su glavne turističke atrakcije kao i moguća turistička segmentacija te SWOT analiza dvorca Kerestinec. Perspektivni dio donosi i nadograđuje ideje koje je istaknula turistička zajednica Svete Nedelje, kao i neke od naših ideja odnosno prijedloga za budući razvoj dvorca Kerestinec. Moguća strategija razvoja predstavljena je kroz specifična prioritetna područja, mjere i pokazatelje. U zaključku, rad naglašava da dvorac Kerestinec ima potencijal postati kulturni centar kroz adaptivnu prenamjenu, koja će povezivati lokalno stanovništvo i posjetitelje iz različitih zemalja.