Z dejavnimi multidisciplinarnimi timi in redno izmenjavo informacij znotraj služb do učinkovitejše integracije Romov v lokalni skupnosti - Košir, Gregor (10. Nacionalna konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih: Mirna, varna in inkluzivna družba ter varnost v lokalnih skupnostih, 2024)
V prispevku se osredotočamo na predstavitev pomembnosti multidisciplinarnih timov in redne izmenjave informacij znotraj služb z namenom učinkovitejše integracije Romov v lokalne skupnosti. Predstavljene so dobre prakse občinske uprave ob pomoči centra za socialno delo, urada za delo, policije, Medobčinskega inšpektorata in redarstva, vrtcev in šol kot tudi Uprave za probacijo Republike Slovenije, ki pripomorejo k uspešnejši integraciji Romov v občini Kočevje. V zaključku prispevka so predstavljeni izzivi za integracijo romske skupnosti v prihodnosti ter problematika financiranja programov, namenjenih za izobraževanje, zaposlovanje in integracijo Romov v lokalno skupnost.