Integracija zelenega kadrovskega managementa v obstoječe sisteme: izzivi in rešitve - Božnar, Julijana (Organizacija in organiziranje, 2025)
Prispevek proučuje zeleni kadrovski management kot ključni del trajnostnega poslovanja, s posebnim poudarkom na integraciji zelenih praks v kadrovske procese. Na podlagi analize obstoječe literature prispevek identificira najpogostejše izzive, s katerimi se organizacije soočajo pri izvajanju zelenih kadrovskih praks. Poleg teoretičnega pregleda prispevek ponuja tudi praktične rešitve za premagovanje teh izzivov, ki so podprte z empiričnimi raziskavami in ugotovitvami drugih avtorjev. Prispevek s tem zagotavlja uporabne smernice in celovit vpogled v strategije, ki  lahko organizacijam pomagajo pri učinkoviti implementaciji in integraciji zelenega kadrovskega managementa v vsakodnevno poslovno prakso, kar pa prispeva k doseganju dolgoročnih trajnostnih ciljev.