Ocenjevalni okvir CAF za merjenje kakovosti v javni upravi - Dončev, Aleksandar; Jereb, Eva (Organizacija in organiziranje, 2025)
Poglavje se osredotoča na razlago uvedbe skupnega ocenjevalnega okvirja CAF (angl. Common Assessment Framework) za merjenja kakovosti v javni upravi. Opisuje spremembe, ki so se začele dogajati pod vplivom globalizacije in odprtja Slovenije svetu, ter prilagajanje javnih organov in institucij novim načinom merjenja kakovosti. Rezultati merjenja kakovosti so ključni za izboljšanje delovanja in doseganje visokih standardov kakovosti v javni upravi. Predstavljen je pomen uvajanja merjenja kakovosti na podlagi že obstoječega standarda Evropske fundacije za merjenje kakovosti EFQM, saj je ta služil kot podlaga za nastanek ocenjevalnega okvirja CAF. Poleg uvedbe CAF  se še naprej vseskozi spodbuja ideja o uvedbi tudi drugih že obstoječih standardov, ki zagotavljajo večji red in večjo preglednost v delovanju javne uprave.