Avtonomna vozila v intralogistiki - Hercog, Darko; Bencak, Primož (Digitalna transformacija v logistiki in managementu oskrbovalnih verig, 2025)
Avtomatsko vodena in avtonomna vozila se vedno bolj uporabljajo v intralogističnih procesih v namene transporta blaga ali podpore pri komisioniranju. Publikacija podaja kratek pregled področij avtomatskih in avtonomnih vozil, njihove razlike ter možnosti uporabe v intralogistiki. Bralcu poda osnovno teorijo s področja delovanja posameznih (pod)sistemov (pogon, senzorji, lokalizacija in navigacija) avtonomnih mobilnih robotov. Za lažje razumevanje so dodane spletne povezave do videoposnetkov, ki teorijo podkrepijo s praktičnimi prikazi. Nazadnje je s primerom avtonomnega mobilnega robota MiR100 predstavljeno upravljanje mobilnega robota in njegove funkcije.