Poučevanje glasbe in kulturna raznolikost - Breznik, Tjaša (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju se osredotočamo na to, kako lahko poučevanje glasbe prispeva k boljšemu razumevanju kulturne raznolikosti. Raziskovanje različnih glasbenih tradicij lahko učencem pomaga pri razumevanju različnih kulturnih kontekstov. Vključevanje multikulturnih pesmi spodbuja strpnost in spoštovanje do drugih kultur ter prispeva k bolj povezani družbi. Tak pristop pa ne spodbuja zgolj glasbenih veščin, temveč tudi socialne spretnosti, kot so empatija, kritično razmišljanje in kulturna občutljivost. Poudarjena je tudi vloga učitelja, ki s svojim zgledom vodi učence k sprejemanju raznolikosti. Poglavje izpostavlja pomen glasbene vzgoje, kjer učenci skozi glasbo razvijajo občutek za razumevanje kulture in medkulturno povezanost.