Sodobna glasbena tehnologija v šolah - Golob, Katarina (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Hitri razvoj informacijske in komunikacijske tehnologije je močno vplival tudi na proces učenja glasbe. Eden od vidnih vplivov je, da učitelj ni več edini vir informacij, temveč je za učence vodnik, ki jim omogoča dostop do učnega procesa in njegovo upravljanje. V tem poglavju so predstavljena različna orodja, ki jih sodobna glasbena tehnologija v šolah lahko vključuje. To so digitalne avdio delovne postaje (DAW), aplikacije za iPade in tehnologije za snemanje zvoka, ki omogočajo učencem razvijanje glasbenih veščin na interaktiven način. Uporaba mobilnih naprav, kot so iPadi, ali aplikacij, kot so LoopsequeKids in Moozart, omogočajo učencem raziskovanje in ustvarjanje glasbe ter izražanje lastnih glasbenih idej. Pomembno je, da sodobna tehnologija v izobraževanju pomaga pri razvoju ustvarjalnega mišljenja in glasbene ustvarjalnosti, kar pozitivno vpliva na učne izkušnje in povečuje angažiranost učencev.