Glasbeni projekti v osnovni šoli - Gregorič, Anja (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju so predstavljeni glasbeni projekti v osnovni šoli, ki vključujejo dejavnosti, kot so petje, igranje na glasbila, gibanje ob glasbi in poslušanje. Ti projekti spodbujajo ustvarjalnost, izražanje čustev in kritično mišljenje učencev. Poudarjen je pomen prilagoditve učnega procesa glede na potrebe in sposobnosti učencev ter vlogo učiteljev, ki oblikujejo kakovost glasbene izkušnje. Raziskave izpostavljajo prednosti skupinskega dela, kot sta socialna povezanost in sodelovanje, ter individualnega dela, ki omogoča osredotočenost na napredek posameznika. Interdisciplinarnost projektov, ki združuje glasbo z drugimi področji, kot so ples, jezik in naravoslovje, prispeva k celostnemu razvoju otrok in povečuje njihovo zanimanje za glasbo. Glasbeni projekti so tako pomembno orodje za razvoj veščin in ustvarjalnosti učencev.