Načini uporabe glasbe in bas kitare pri pouku - Husar, Maj (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju bomo raziskali nekatere načine uporabe glasbe in bas kitare pri pouku. Raziskave kažejo mnoge možnosti in potencialne dejavnike, ki jih lahko uporabimo pri pouku glasbene umetnosti in tudi drugih predmetih na razredni stopnji. Dejavniki so podani in razloženi z obravnavo ugotovitev raziskav, prav tako so podani tudi konkretni primeri. Pri tem raziskujemo ter skušamo opredeliti uporabo in vlogo bas kitare pri pouku in njeno vključevanje v kurikulum. Bas kitara ponuja mnogo možnosti za obravnavo in uporabo, zato bomo izpostavili povezave, ki so razvidne v primerjavi z raziskavami. Glasba in bas kitara sta prilagodljivi orodji, ki učiteljem omogočata pomemben vpliv na potek in učinkovitost pouka, ko ju vključijo v izobraževalni proces.