Glasbene aktivnosti - Podkrajšek, Jasna (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
V tem poglavju je naštetih nekaj glasbenih aktivnosti, ki jih učitelji lahko uporabijo pri svojih učnih urah. Predstavljene so veščine, ki jih učenci pridobijo z izvajanjem glasbenih aktivnosti, prav tako je naštetih nekaj področij otrokovega razvoja, na katera vplivajo glasbene aktivnosti. Predstavljeno je tudi, zakaj je pomembno, da v same glasbene aktivnosti vključujemo gibanje in kaj v povezavi glasbe z gibanjem učenci pridobijo. Prav tako je pojasnjeno, zakaj je pomembno skupinsko delo in sodelovanje, ko izvajamo glasbene aktivnosti, na kaj morajo biti učenci pozorni, ko izvajajo skupinsko delo, in kaj lahko učenci prispevajo s skupinskim delom in sodelovanjem.