Vloga učiteljev razrednega pouka pri spodbujanju glasbenega ustvarjanja skozi načrtovanje šolskih prireditev - Strah, Alja (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje obravnava ključno vlogo učiteljev razrednega pouka pri spodbujanju glasbenega ustvarjanja učencev skozi načrtovanje in izvedbo šolskih prireditev. Glasbeno ustvarjanje je predstavljeno kot pomemben del vzgojno-izobraževalnega procesa, ki prispeva k celostnemu razvoju učencev, vključno z izboljšanjem kognitivnih, emocionalnih in socialnih sposobnosti. Poudarjena je vloga učiteljev, ki s svojim zgledom in pristopom ustvarjajo spodbudno okolje za izražanje in razvijanje ustvarjalnosti učencev. Izpostavljen je pomen načrtovanja glasbenih dejavnosti, ki učence vključujejo v vse faze priprave in izvedbe šolskih prireditev ter prispevajo k medvrstniškemu sodelovanju. Pomembna sta učiteljeva samorefleksija in nenehno izpopolnjevanje, saj njegova strokovna usposobljenost in predanost prispevata k bogatenju kulturnega življenja šole in širše skupnosti.