Vprašanja za poglobljen razmislek in izboljšanje poučevanja glasbene umetnosti (dodatek k poglavjem 30−39) - Kovačič, Bojan (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje ponuja nabor vprašanj, ki temeljijo na vsebini desetih poglavij monografije (poglavja 30−39): Razvoj glasbenega okusa, Vpliv plesa na socialne veščine, Glasba in medpredmetno povezovanje, Izdelava glasbil, Pomen glasbene improvizacije v osnovni šoli, Vloga glasbenega učitelja kot motivatorja, Glasbena izvedba, Poslušanje glasbe, Anksioznost pri glasbenem nastopanju in Glasbena improvizacija. Vprašanja so razvrščena v štiri sklope (načrtovanje pouka, izvajanje pouka, opazovanje in vrednotenje, izboljšave in nadaljnji razvoj) ter učiteljem in študentom omogočajo poglobljen razmislek o lastni pedagoški praksi.