Vprašanja za poglobljen razmislek in izboljšanje poučevanja glasbene umetnosti (dodatek k poglavjem 40−49) - Kovačič, Bojan (Širjenje obzorij o poučevanju glasbe, 2025)
Poglavje ponuja nabor vprašanj, ki temeljijo na vsebini desetih poglavij monografije (poglavja 40−49): Vokalna tehnika, Glasbena pismenost, Glasbene aktivnosti, Glasba in motivacija, Glasba in koncentracija, Spodbujanje interesa za glasbo, Glasba in otrokov čustveni svet, Vzdrževanje discipline med glasbenimi dejavnostmi, Ples in folklorna dejavnost v virtualnem okolju in Spodbujanje sodelovanja med učenci. Vprašanja so razvrščena v štiri sklope (načrtovanje pouka, izvajanje pouka, opazovanje in vrednotenje, izboljšave in nadaljnji razvoj) ter učiteljem in študentom omogočajo poglobljen razmislek o lastni pedagoški praksi.