Trajnostni razvoj v akademskem okolju - Šprajc, Polona; Bergoč, Zala; Črnjar, Kristina (Management skozi prizmo digitalnega in zelenega prehoda v družbo 5.0, 2025)
V prispevku želimo predstaviti področje trajnostnega razvoja v povezavi z akademskim okoljem. Z vidika trajnosti je tako kot vsako drugo okolje akademsko okolje še toliko bolj pod drobnogledom, saj ne da le vzgaja, temveč predpostavlja znanje na najvišjih stebrih izobraževanja. Kot tako pa se pomen znanja in kompetenc diplomantov jemlje kot najvišja stopnja odgovornosti pri akademskem osebju. V povezavi s trendi časa, ki ga živimo, je trajnost stalnica, ki pomeni doprinos danes za jutri. In če le kje, se v akademskem okolju predpostavlja pomen znanja, ki pomeni dobrobit diplomantov za jutrišnje okolje. Ravno tako je digitalizacija resen sopotnik pri implementaciji trajnostnih vprašanj v akademskem okolju, zato v prispevku predstavljamo tudi omenjen okvir.