Ujeti generacijo Z: TikTok kot komunikacijsko orodje policije na področju promocije zaposlovanja - Kovačič, Anita (11. Nacionalna konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih: Odpornost lokalnih skupnosti na varnostna tveganja, 2025)
V prispevku obravnavamo rabo družbenega omrežja TikTok kot komunikacijskega orodja slovenske policije na področju promocije zaposlovanja. Komunikacijske pristope slovenska policija usmerja tudi v naslavljanje generacije Z, zato se v prispevku lotevamo značilnosti pripadnikov te generacije, njihovih kariernih preferenc in pričakovanj. TikTok, kjer generacija Z preživlja vse več časa, v ta namen uporabljajo tudi tuje institucije širšega javnega sektorja. V prispevku predstavljamo pristope slovenske policije, ki s pomočjo humorja, izjemno učinkovitega načina nagovarjanja javnosti in avtentičnih vsebin naslavlja specifičnost policijskega poklica. Prikazane so konkretne izkušnje na tem področju in pristopi, ki so bili prepoznani v strokovni javnosti na področju strateškega komuniciranja ter nagrajeni tako na nacionalni kot mednarodni ravni.