Kako komunicirajo vodje - Čuček, Mateja (Interdisciplinary and Applied Konwledge for Green and Digital Logistics Processes, 2026)
Za učinkovit pretok informacij in uspešno sodelovanje v organizaciji in izven nje je ključnega pomena komunikacija med zaposlenimi, s poslovnimi partnerji, kupci in širšo javnostjo. Kakšna bo komunikacija z zunanjim okoljem organizacije, je predvsem odsev dogajanja znotraj nje. Za dobro komuniciranje in sodelovanje pa je ključnega pomena vodenje. Vodje so tisti, ki s svojim zgledom in pravilnim pristopom zagotovijo, da se soočajo s čim manj izzivi. Pri tem je pomembno, da poznajo sebe, svoje odzive v različnih situacijah, stil vodenja, ki ga imajo in seveda, da poznajo svoje zaposlene. Želje in pričakovanja zaposlenih lahko prepoznajo in uskladijo na več načinov; eden izmed njih je z izvajanjem rednih letnih razgovorov. Kadar imamo v organizaciji zaposlene pripadnike različnih generacij, je pomembno, da se vodje in vsi zaposleni zavedajo tudi vrednot in navad posameznih generacij in si s tem pridobijo konkurenčno prednost.