Integralna korporativna varnost: Praktikum - Dvojmoč, Miha (2024)
Varnost je na splošno ena izmed najpomembnejših prvin človeštva, zato se je tudi v organizacijah razvila dejavnost, imenovana korporativna varnost, ki zagotavlja varnost na različnih področjih. Ne glede na njeno pomembnost, se ji še vedno ne posveča dovolj pozornosti, zato praktikum predstavlja različne poglede na sam pojem, njene začetke oz. zgodovino in vse, kar dejansko sestavlja celovit proces zagotavljanja varnosti v organizacijah. Skozi praktikum se bralec seznani z vsem, kar je pomembno pri zagotavljanju varnosti oseb, premoženja, infrastrukture in vsega drugega, kar tvori korporativno varnost. S predstavitvijo vseh pojmov, definicij, postopkov in procesov postane razumevanje temeljnega pojma precej lažje, kar pripomore k enostavnejšemu odgovarjanju na vprašanja, ki so zastavljena po vsakem poglavju. Preko vprašanj bralec utrdi svoje znanje, hkrati pa upamo, da v njem vzbudi še večje zanimanje za področje korporativne varnosti.