37th Bled eConference – Resilience Through Digital Innovation: Enabling the Twin Transition: June 9 – 12, 2024, Bled, Slovenia, Conference Proceedings - Marina Bajić; Andreja Pucihar , Andreja Pucihar; Kljajić Borštnar, Mirjana; Blatnik, Staša; Bons, Roger W. H.; Smit, Koen; Heikkilä, Marikka (2024)
37. Blejska e-konferenca – Odpornost skozi digitalne inovacije: omogočanje dvojnega prehoda: 9. – 12. junij 2024, Bled, Slovenija, zbornik predavanj. Blejska eKonferenca, ki jo organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede, oblikuje elektronske interakcije že od leta 1988. Tema 37. konference je »Odpornost z digitalnimi inovacijami: omogočanje dvojnega prehoda«. Tema obravnava kritično zbliževanje digitalne transformacije in trajnosti v skladu z glavnimi prednostnimi nalogami in političnimi pobudami Evropske komisije. Na konferenci želimo izpostaviti priložnosti digitalnih tehnologij, ki lahko prispevajo h izgradnji organizacijske in družbene odpornosti, s poudarkom na družbenih in okoljskih ciljih. Prispevki v tem zborniku konference raziskujejo vrsto tem, vključno s priložnostmi in izzivi dvojnega prehoda, nastajajočimi tehnologijami, umetno inteligenco in podatkovno znanostjo, odločitveno analitiko za poslovne in družbene spremembe, digitalnimi inovacijami in poslovnimi modeli, prestrukturiranim delom in prihodnjim delovnim mestom , digitalno zdravje, digitalna etika, digitalno izobraževanje, pametna trajnostna mesta, digitalni potrošniki in digitalna preobrazba javnega sektorja.