Teaching for an Inclusive, Technologically Competent and Sustainable Society: Book of Abstracts - Hmelak, Maja; Marinšek, Miha (2024)
Poučevanje za vključujočo, tehnološko kompetentno in trajnostno naravnano družbo: Zbornik povzetkov. Zbornik konference z naslovom "Premislek o otroštvu III – poučevanje za vključujočo, tehnološko kompetentno in k trajnostno usmerjeni družbi" zajema 39 raziskovalnih prispevkov, ki skupaj stremijo k napredku izobraževalnih praks. Predstavljene študije obravnavajo različne teme, vključno z vključujočim izobraževanjem, integracijo tehnologije v poučevanje in spodbujanje trajnosti skozi izobraževalne pobude. Raziskave zajemajo različne metodologije in izobraževalne ravni, od predšolske vzgoje do visokega šolstva, pri čemer poudarjajo inovativne pristope k razvoju kurikuluma, digitalni pismenosti in učenju, ki temelji na kompetencah. Ključne ugotovitve kažejo na pomen ustvarjanja vključujočega okolja, učinkovite uporabe digitalnih orodij in spodbujanja trajnostnih praks v izobraževalnih okoljih. Ta zbirka prispevkov ponuja dragocene vpoglede za strokovne delavce v vzgoji in izobraževanju, oblikovalce politik in raziskovalce, ki se zavzemajo za razvoj izobraževalnih okvirov, ki ustrezajo zahtevam sodobne, medsebojno povezane in trajnostne družbe.