Researching Literary Tourism: A Handbook for Students and Supervisors - Jasna Potočnik Topler, Jasna Potočnik Topler; Baleiro, Rita; Capecchi, Giovanni; Mansfield, Charles (2024)
Raziskovanje literarnega turizma: učbenik za študente in mentorje. Učbenik Researching Literary Tourism: A Handbook for Students and Supervisors je namenjen študentom in mentorjem ter ponuja osnovno znanje in napotke za uspešno raziskovanje literarnega turizma. Učbenik se začne s predstavitvijo osnovnih pojmov in konceptov, ki študentom omogočajo razumevanje konteksta in pomembnost področja literarnega turizma. Avtorji navajajo konkretne primere, podajajo smernice in predlagajo kvalitativne in kvantitativne metode za raziskovanje, s čimer želijo študente spodbuditi k načrtovanju lastnih raziskav in k terenskemu raziskovanju. Cilj je razviti ključne raziskovalne veščine na področju literarnega turizma, kot so zbiranje podatkov, analiza, kritično mišljenje in pisanje. Raziskovanje interdisciplinarnega področja literarnega turizma, ki ima nekatere specifike, lahko namreč pomembno prispeva k razvoju turističnih destinacij, promociji kulturne dediščine in trajnostnemu gospodarskemu razvoju.