Seminarji iz medicinske etike - Zwitter, Matjaž (2025)
Ko študente medicine vpeljujemo v razmišljanje o etiki zdravniškega poklica, so ključen del pouka študentski seminarji. Študenti 4. letnika splošne medicine, v zadnjih letih pa tudi študenti 1. letnika dentalne medicine, so dobili ob pričetku semestra teme seminarjev, ki so jih v naslednjih tednih predstavili svojim kolegom in učitelju. Študentske predstavitve so bile živahne, pogosto o nas zanesle izven prvotno načrtovane razprave. Teme seminarjev, ki so zbrane c tej knjigi, so zelo raznolike: od obravnave resničnih aktualnih zapletov in »afer« do zanimivosti iz zgodovine medicine, izmišljenih zgodb in teoretičnih vprašanj. Precej nalog je povezanih tudi z leposlovjem, ki nam pogosto daje dobro osnovo za pogovor o etiki. Bolj kot kdajkoli prej je namreč danes pomembno, da spodbudimo mlade, da sežejo po knjigi.