Music with a Message: Words, Music and Propaganda 2 - Onič, Tomaž; Šivic, Urša; Turk, Teja (2025)
Glasba s sporočilom: Besede, glasba in propaganda 2 raziskuje načine, kako glasba v povezavi z različnimi disciplinami predstavlja glas politične kritike, kulturnega izraza in upora. Poglavja monografije, katerih avtorji so tako priznani akademiki kot podiplomski študenti, prinašajo svež pogled na povezavo med propagandno močjo glasbe in področji, kot so književnost, jezik, poučevanje angleščine ter kulturne, družbene in politične študije. Razprave vključujejo različne glasbene žanre, kot so etnične ljudske in pop skladbe, rap, alternativni rock in metal, državne himne, glasbo iz risank in muzikalov. Pričujoča znanstvena monografija nagovarja akademike, študente in vse tiste, ki jih zanima kulturni in ideološki vpliv glasbe.