Faculty of Mechanical Engineering: Research Guide - Fras Zemljič, Lidija; Kreže, Tatjana; Novak, Mateja (2025)
Fakulteta za strojništvo: Raziskovalni vodnik. Publikacija predstavlja pregled raziskovalne dejavnosti in raziskovalnih dosežkov na Fakulteti za strojništvo. Predstavljena so raziskovalna področja: Energetsko, procesno in okoljsko inženirstvo, konstruiranje in oblikovanje, tehnologija materialov, mehanika, Proizvodno strojništvo, tekstilni materiali in oblikovanje ter Temeljno in splošno področje. Posamezni laboratoriji in centri Fakultete za strojništvo predstavljajo svojo raziskovalno opremo, ponudbo storitev za gospodarstvo, sodelovanja s podjetji in drugimi ustanovami, najodmevnejšime publikacije, patente, nacionalnime in mednarodne projekte in najpomembnejšeraziskovalne dosežke.