XXVIII. Symposium Electromagnetic Phenomena in Nonlinear Circuits (EPNC 2024): Conference Proceedings - Loukrezis, Dimitrios; Graeser, Matthias (2025)
XXVIII. simpozij o elektromagnetnih pojavih v nelinearnih vezjih (EPNC 2024): Zbornik konference. Simpozij o elektromagnetnih pojavih v nelinearnih vezjih (EPNC 2024) je ena najdlje trajajočih serij konferenc, ki se je začela v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. 28. izvedba te mednarodne konference je potekala od 18. do 21. junija 2024 v hotelu Bernardin v Portorožu. V zborniku so zbrani prispevki, predstavljeni na konferenci. Primarni fokus prispevkov je na električnih strojih, magnetnih materialih, bioelektromagnetiki ter povezanih metodah izračunavanja in analize. Konferenca je namenjena predstavitvi najnovejših dosežkov in odkritij na področju analize, sinteze, optimizacije in inverznih problemov v nelinearni elektromagnetiki. Cilj konference je povezati raziskovalce, da med seboj delijo nova odkritja, izmenjujejo ideje ter razpravljajo o najnovejših trendih in izzivih na raziskovanem področju.