Korporativna varnost - Dvojmoč, Miha (2025)
Področje korporativne varnosti postaja v sodobnem poslovnem okolju vse bolj pomembno za stabilno in trajnostno delovanje organizacij. Pri tem gre za celovit sistem upravljanja tveganj, zagotavljanja odpornosti, in vzdrževanja zaupanja deležnikov. Korporativna varnost je v najširšem pomenu besede dejavnost, ki identificira in izvaja ukrepe za obvladovanje tveganj v organizaciji. Njena naloga je zaščititi organizacijo, njene tehnologije, zaposlene, tehnične vire ter vse podatke in informacije strank pred notranjimi ter tudi zunanjimi grožnjami. Izvajanje korporativne varnosti mora potekati v skladu z delovanjem organizacije in njenih poslovnih procesov.