Protokol za klinično kirurško tutorstvo: Gradivo za študente medicine in študente tutorje - Bojanić, Iva; Gregorič, Minja (2025)
Protokol za kirurško tutorstvo je izdelek, ki je od ideje do izdaje nastajal tekom študijskih let zdajšnjih diplomantov Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, mladih zdravnikov. Gradivo zajema teme od pojasnilne dolžnosti do alternativ kirurškega šivanja, vključujoč osnove obnašanja v operacijski dvorani, predstavitev kirurških instrumentov, antiseptične priprave sterilnega polja, sivi in vozlanje. Koraki posameznih protokolov so zapisani po točkah, tekst pa spremljajo ilustracije kolegice, ravno tako diplomantke MF UM, mlade zdravnice. Gradivo je plod truda in usklajevanja kolegov in mentorjev; vsi, ki smo pri skripti sodelovali upamo, da bo služila svojemu namenu.