Praktikum za kazensko materialno pravo: Z repetitorijem za študente - Šepec, Miha; Cvikl, Lana; Zgaga Markelj, Sabina (2026)
Praktikum za kazensko pravo je potreben pripomoček za vaje. Poleg številnih praktičnih primerov, preko katerih se študentom nazorno prikaže temeljne institute kazenskega prava, vključuje tudi obširen in dodelan repetitorij, ki je učno-teoretični pripomoček študentom. Repetitorij vključuje tudi pregled vseh novosti, ki so jih v našo kazensko zakonodajo prinesle novele kazenskega zakonika. Dodano vrednost praktikumu predstavlja tudi poglavje »Način reševanja kompleksnega kazenskopravnega primera«, kjer se študentom podrobno obrazloži postopek reševanja praktičnih kazenskih primerov na izpitu (kar jim pogosto povzroča velike probleme). Praktikum bo uporabljen na vajah pri kazenskopravnih predmetih Fakultete za varnostne vede.