Improving Entrepreneurial Journey - Marič, Miha; Kremsar, Sara (2025)
Izboljšanje podjetniške poti. Znanstvena monografija Improving Entrepreneurial Journey (Izboljšanje podjetniške poti) združuje raziskovalne prispevke desetih avtorjev, ki obravnavajo sodobne pristope k razvoju podjetniških ekosistemov v srednje- in jugovzhodnoevropskem prostoru. Publikacija temelji na raziskovalni pobudi Improving Entrepreneurial Journey Initiative (IEJI), ki povezuje akademsko raziskovanje, podjetniško prakso in trajnostno naravnan razvoj. V poglavjih so predstavljene teme, kot so psihološki vidiki podjetništva, vloga mentorstva, podpornih mehanizmov in inkubatorjev ter primeri dobrih praks iz Slovenije, Črne gore in Madžarske. Monografija prispeva k razumevanju podjetništva kot kompleksnega družbenega pojava, ki združuje osebne, organizacijske in sistemske dimenzije ter spodbuja oblikovanje odpornih, vključujočih in trajnostno usmerjenih podjetniških ekosistemov.