Vodnik skozi postopke pri analizi ankete s statističnim programom SPSS: 1. del: Priprava ankete in podatkovne datoteke - Božović, Dragana; Tepeh, Aleksandra; Radić, Gordana (2026)
Publikacija Vodnik skozi postopke pri analizi ankete s statističnim programom SPSS – 1. del je praktično naravnan učni pripomoček, namenjen začetnim uporabnikom statističnega programa SPSS. Osredotoča se na prve, pogosto spregledane korake raziskovalnega procesa, ki potekajo še pred samo analizo podatkov: razumevanje statističnih enot in spremenljivk, načrtovanje raziskave, oblikovanje anketnega vprašalnika ter pripravo podatkovne datoteke. Bralca korak za korakom vodi skozi sestavo ankete, kodiranje in urejanje spremenljivk, uvoz in organizacijo podatkov ter osnovne funkcionalnosti okolja. Poseben poudarek namenja jasnim razlagam, preglednim primerom in praktičnim nasvetom, ki bralcu pomagajo vzpostaviti zanesljivo podatkovno osnovo za nadaljnje statistične analize. Publikacija je zasnovana kot praktičen pripomoček za uporabnike, ki pri delu s podatki potrebujejo jasna in uporabna navodila za uporabo programa SPSS.