Varnost v lokalnih skupnostih : (konferenčni zbornik) / 2. nacionalna konferenca o varnosti v lokalnih skupnostih, (29. november 2016, Murska Sobota) - Marina Bajić; Meško, Gorazd; Eman, Katja; Pirnat, Urška (2016)
V konferenčnem delu so predstavljeni recenzirani članki, predstavljeni na drugi nacionalni konferenci o lokalni varnosti in zaščiti v Sloveniji novembra 2016. Glavna tema konference je skupnostna policija, preprečevanje lokalnega kriminala in vladne strategije za lokalno varnost in zaščito. Raziskovalni prispevki prikazujejo razvoj prizadevanj za preprečevanje kriminala, ki temelji na dokazih, policijski nadzor in sodelovanje med lokalnimi in državnimi deležniki v Sloveniji. Prispevki v razpravi obravnavajo delo policije v skupnosti v povezavi z geografskimi območji (Pomurska regija, Slovenija, Hrvaška, Madžarska), posebni varnostni problemi (prometna varnost, nasilje v družini), vmesne sankcije (mediacija) in posebne kulture (romske skupnosti) kot policijsko sodelovanje v madžarskih regijah, lokalne agencije in izvajanje nacionalnih strategij, korporativno upravljanje zasebnih in javnih institucij, lokalni prebivalci, socialni nadzor na podlagi dokazov (analiza kriminala in raziskave o viktimizaciji skupnosti), kibernetski prostor ter analiza kriminala in preprečevanje kriminala.