The Age as a Resource: Aktivno staranje v Sloveniji in novih državah članicah EU - Pušnik, Ksenja; Šlebinger, Monika; Bradač Hojnik, Barbara; Rebernik, Miroslav (2007)
Starost kot resurs : aktivno staranje v Sloveniji in novih državah članicah EU. Monografija podaja vpogled v obstoječo in razvijajočo se paradigmo o staranju v Evropi, in prispeva k boljšemu razumevanju vloge vlade, socialnih partnerjev in širše javnosti v zvezi z izboljšanjem stanja na področju zaposlovanja starejših delavcev in podaljšanja delovne dobe v Sloveniji in izbranih novih državah članicah EU. V monografiji najprej proučujemo razvoj ukrepov / politik socialnih partnerjev in vlade v izbranih evropskih državah (na primer v zvezi s trgom dela, socialno zaščito, davki, izobraževanjem, delovnim okoljem), ter opredeljujemo in predstavljamo nekatere študije primerov o pobudah za upravljanje starosti, ki jih uporabljajo za posameznike v podjetju ali za celotna podjetja (na primer na področju zaposlovanja, izobraževanja, zdravja) v Sloveniji in izbranih državah. Monografija v sklepu sintetizira vse informacije in podaja zaključke ter smernice za prihodnje strategije na področju upravljanja starosti in aktivnega staranja v proučevanih državah.