Pedagoška psihologija za učitelje: izbrane teme - Košir, Katja (2017)
Učbenik predstavlja pregled izbranih vsebin s področja pedagoške psihologije, ki jih morajo učitelji poznati za učinkovito spodbujanje kakovostnega učenja. Uvodoma je utemeljen odnos med teorijo, raziskovanjem in prakso ter pomen znanstvenih teorij in raziskovalnih spoznanj za učinkovito delo in poklicni razvoj učitelja. V nadaljevanju so predstavljeni ključni modeli in koncepti s področja učenja, učne motivacije, vodenja razreda, socialnih odnosov ter medvrstniškega nasilja in učinkovite komunikacije. Na osnovi znanstvenih modelov in raziskovalnih ugotovitev so oblikovana ključna priporočila in smernice za spodbujanje kakovostnega učenja, konstruktivne motivacijske usmerjenosti, učinkovitega vodenja ter spodbujanja pozitivnih vrstniških odnosov ter odnosov med učitelji in učenci. Učbenik je namenjen študentom pedagoških študijskih programov, pa tudi učiteljem, ki želijo osvežiti svoje poznavanje pedagoške psihologije.