Inteligentne tekstilije: navodila za laboratorijske vaje - Šauperl, Olivera; Volmajer Valh, Julija (2017)
Inteligentne tekstilije so v današnjem času nepogrešljiv del materialov oziroma oblačilnih sistemov, ki so zmožni zaznati zunanje stimulanse, se nanje odzvati in se jim prilagoditi. Od teh imajo vidno vlogo materiali z vgrajenimi mikrokapsulami, fotovoltaičnimi celicami, kakor tudi tisti z vgrajenim ogljikom, optičnimi vlakni, spominskimi žicami, hidrogeli, aerogeli, itd. Vsi ti omenjeni idejni pristopi so zato zajeti v okviru teh navodil za vaje, kjer bodo študenti preko praktičnega dela spoznali pomen in uporabno vrednost nekaterih inteligentnih sistemov.