Digest book of the 7th Symposium on Applied Electromagnetics, SAEM'18, Podčetrtek, Slovenia, June 17 - June 20, 2018 - Marina Bajić; Seme, Sebastijan; Hadžiselimović, Miralem; Štumberger, Bojan (2018)
Zbornik povzetkov 7. simpozija uporabnega elektromagnetizma, SAEM'2018, Podčetrtek, Slovenija, 17. do 20. junij 2018. V imenu Mednarodnega znanstvenega odbora in Organizacijskega odbora smo zelo veseli vseh udeležencev 7. simpozija o uporabni elektromagnetiki - SAEM'2018, ki bo potekal od 17. do 20. junija 2018 v Podčetrtku v Sloveniji. Podčetrtek je naselje in občina v vzhodni Sloveniji. Območje je tradicionalno pripadalo Štajerski regiji. Grad v Podčetrtku se v pisnih virih omenja leta 1209 kot de Landesperc. Ime se na nemškem in slovenskem zemljevidu pojavlja na nemškem in slovenskem zemljevidu kot Landsberg Windisch Pod Tschetertkom. Ime pomeni, da se je grad nad naseljem nekoč imenoval * Četrtek (dobesedno, »četrtek«). Motivacija za ime ni znana. Lahko se nanaša na dan, ko so bile izrečene sodne sodbe, na tržni dan, na dan družine ali na dan ustanovitve naselja. V preteklosti je bilo nemško ime naselja Windisch Landsberg. Cilj projekta SAEM'2018 je predstavitev rezultatov raziskovalnega dela in / ali pregled del na različnih področjih uporabne elektromagnetike in moči in energije. Simpozij je namenjen izmenjavi idej, predstavitvi dosežkov in rezultatov, zagotavljanju foruma za raziskovalce in akademike. Odprto in prijazno vzdušje, po katerem so znane naše konference, spodbuja zlasti mlade raziskovalce, da predstavijo svoje dosežke in ideje že v zgodnji fazi svojega raziskovalnega dela. Prizorišče ponuja tudi veliko priložnosti za vzpostavitev strokovnih povezav in razpravo o področjih sodelovanja pri nadaljnjih mednarodnih raziskovalnih projektih in sodelovanju. Želimo vam zagotoviti, da se bodo organizatorji potrudili, da bodo na konferenci ustvarili in ohranili prijazno in toplo vzdušje, tako v znanstvenem kot družabnem programu. Hvala, ker ste prišli v Slovenijo. Želimo vam veliko plodnih znanstvenih razprav med simpozijem in prijetno bivanje v Podčetrtku.