Digital Transformation – Form Connecting Things to Transforming Our Lives: (conference proceedings) / 30th Bled eConference, (June 18 - 21, 2017, Bled, Slovenia) - Marina Bajić; Pucihar, Andreja; Kljajić Borštnar, Mirjana; Kittl, Christian; Ravesteijn, Pascal; Clarke, Roger; Bons, Roger (2017)
Digitalna transformacija - od povezovanja stvari do transformacije naših življenj: (konferenčni zbornik) / 30. blejska e-konferenca, (18.-21. junij 2017, Bled, Slovenija). Bled eConference, ki jo organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede, že od leta 1988 oblikuje elektronske interakcije in v letu 2017 praznuje 30. obletnico. Bled eConference je najstarejša, najbolj tradicionalna in priznana konferenca na tem področju. Privablja predavatelje in predstavnike podjetij, vlad, ponudnikov informacijske tehnologije in univerz ter je glavno mesto za raziskovalce, ki delajo na vseh področjih „e“. Tema letošnje konference je posvečen »Digitalni transformaciji - od povezovanja stvari do preoblikovanja naših življenj«. Razvoj digitalnih tehnologij in rešitev (npr. Internet stvari, mobilna tehnologija, socialni mediji, računalništvo v oblaku in visoko zmogljivost, umetna inteligenca in napredno strojno učenje, virtualna in razširjena resničnost, velika podatkovna in velika podatkovna analitika, servisna arhitektura, digitalne tehnološke platforme, 3D tiskanje, robotika itd.) je bistveno vplivalo na način poslovanja in imelo velike posledice za naše življenje. Današnje digitalno gospodarstvo zahteva preoblikovanje podjetij, vlad, izobraževanja in družb kot celote. Prav tako poziva k omogočanju politik in politik za čezmejno in globalno digitalno poslovanje. Digitalna preobrazba se odraža v sposobnosti organizacij za celovito preoblikovanje poslovnih dejavnosti, procesov, kompetenc in poslovnih modelov, da bi izkoristili prednosti digitalnih tehnologij. Digitalne tehnologije zahtevajo spremembe v miselnosti, kulturi in delovanju ter imajo strateški vpliv tako na organizacijo kot tudi na njene poslovne ekosisteme. Na letošnji konferenci obravnavamo različne vidike digitalne preobrazbe in zagotavljamo smernice in smernice za organizacije za premagovanje izzivov na njihovi uspešnega digitalnega preoblikovanja. Teme, obravnavane v teh dokumentih, so osredotočene na izzive digitalne preobrazbe, priložnosti in korake, poleg tega pa na inovacije poslovnega modela, izvajanje socialnih medijev in analitike velikih podatkov, e-zdravje, digitalno dobro počutje in izkušnje dobrega počutja, nove aplikacije in organizacijske modele ter novi pristopi in primeri v izobraževanju v digitalnem gospodarstvu.