Advances in Cybersecurity 2017 - Bernik, Igor; Markelj, Blaž; Vrhovec, Simon (2017)
Napredek kibernetske varnosti 2017. Poznavanje delovanja in ozaveščenost o učinkih kibernetskega prostora vpliva na življenje vsakega posameznika. Tako je za dojemanje globalnosti kibernetskega prostora nujno poznavanje tematike kibernetske varnosti tako v organizacijskih okoljih kot tudi pri zasebnem delovanju. Raziskovanje različnih vidikov kibernetske varnosti je pri tem ključnega pomena za doseganje ustrezne ravni kibernetske varnosti. Vsebina pričujoče znanstvene monografije odgovarja na različna aktualna vprašanja iz organizacijskega, individualnega, sociološkega, tehničnega in pravnega vidika varnosti v kibernetskem prostoru. V monografiji združeni prispevki združujejo spoznanja raziskovalcev z različnih pod-področij kibernetske varnosti, prikazujejo učinke ustrezne ravni kibernetske varnosti na delovanje organizacij in posameznikov ter predstavljajo najnovejše načine obrambe pred grožnjami v kibernetskem prostoru iz tehničnega, organizacijskega in varnostnega vidika.