Varnost mobilnih naprav - Markelj, Blaž; Bernik, Igor (2018)
Globalizacija, pospešen ritem življenja in nujnost hitrega sprejemanja odločitev so dejavniki, zaradi katerih potrebujemo neomejen dostop do informacij v vsakem trenutku in skoraj od povsod. Hiter razvoj informacijske tehnologije s centralizacijo informacijskih sistemov, širjenjem brezžičnih povezav, dostopom do interneta in razvojem mobilnih naprav pa to omogoča. Tehnologije, med katerimi so v razvoju zelo pomembne zmogljive mobilne naprave, so spodbudile razvoj različni panog informatike. Informacijska revolucija je tako temeljito spremenila svet, kot so ga vsi prejšnji koraki na poti tehnološkega razvoja. Mobilne naprave, kibernetski prostor, brezžična omrežja s stalnim dostopom in hitrim prenosom podatkov so informacijsko družbo na poti digitalne transformacije pripeljali do popolne odvisnosti posameznikov – pri delu, v prostem času in vsakdanjem življenju. Varnost vseh omenjenih elementov pa je ključnega pomena.