Sistemsko projektiranje in konstruiranje: univerzitetni učbenik - Pehan, Stanislav; Glodež, Srečko (2018)
Učbenik predstavlja sodobne sistemske postopke pri projektiranju in konstruiranju strojnih delov ter elementov konstrukcij. Na začetku je pojasnjena osnovna razlika med projektiranjem in konstruiranjem, v nadaljevanju pa so podane temeljne smernice v procesu razvoja izdelka s posebnim poudarkom na stroških, ki pri tem nastajajo.  Osrednji del učbenika predstavljajo metode naprednega konstruiranja v povezavi s konstruiranjem z upoštevanjem zanesljivosti ter optimizacijskimi metodami. Na koncu so podane še smernice za izbiro konstrukcijskih gradiv ter splošne značilnosti razpoložljivih energij in energetskih sistemov. Na kratko so opisana tudi osnovna načela bionike in njena uporaba v procesu konstruiranja izdelkov. Učbenik je v osnovi namenjen študentom strojništva pri predmetu Sistemsko projektiranje in konstruiranje, uporaben pa je tudi pri predmetih sorodnih vsebin. Ker je v učbeniku precej praktičnih zgledov, predstavlja koristen pripomoček tudi projektantom in konstruktorjem pri realizaciji realnih projektov.