Tables, Formulas and Exercises with Key for Biometrics - Kraner Šumenjak, Tadeja; Sem, Vilma (2018)
Tabele, formule in vaje s ključem za predmet Biometrika. Publikacija vsebuje nekatera gradiva, ki jih uporabljamo pri predmetu Biometrika,  na prvostopenjskem univerzitetnem študijskem programu Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru. V zadnjih nekaj letih je prišlo na študij na Univerzo v Mariboru mnogo tujih študentov.  Nekateri izmed njih so izbrali Fakulteto za kmetijstvo in biosistemske vede.  Ker tuji  študenti ne morejo slediti predavanjem v slovenskem jeziku, smo organizirali predavanja v angleščini. Zaradi pomanjkanja  učnega gradiva, ki bi obravnavalo osnove statistike z reševanjem realnih kmetijskih problemov z uporabo statističnega programa SPSS v angleščini, smo se odločili, da prevedemo in objavimo ta gradiva in jih naredimo bolj dostopna.