Conference proceedings / 1st International Conference on Technologies & Business Models for Circular Economy, September, 5th - 7th, 2018, Portorož, Slovenia - Marina Bajić; Bogataj, Miloš; Kravanja, Zdravko; Novak Pintarič, Zorka (2018)
Konferenčni zbornik / 1. mednarodna konferenca tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Mariboru je organizirala 1. mednarodno strokovno/znanstveno konferenco Tehnologije in poslovni modeli za krožno gospodarstvo (Technologies & Business Models for Circular Economy; TBMCE), ki je potekala od 5. do 7. septembra 2018 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. TBMCE 2018 je bila namenjena predstavitvi konceptov krožnega gospodarstva in tehnologij ter metodologij, ki prispevajo k preusmeritvi gospodarskih subjektov in družbe kot celote k bolj odgovornemu, tj. krožnemu ravnanju z viri. V sklopu TBMCE 2018 smo predstavili SRIP Krožno gospodarstvo kot platformo za vzpostavitev dolgoročnega uspešnega javno-zasebnega partnerstva z vodilno vlogo deležnikov (v sodelovanju z državo) pri vzpostavljanju verig vrednosti in organiziranju celovite podpore raziskovalni in inovacijski dejavnosti. Konferenčni program je vključeval panelne diskusije, plenarno in uvodna predavanja, ustna predavanja in predstavitve v obliki posterjev s področja tem konference: Trajnostna energija, Biomasa in alternativne surovine, Krožni poslovni modeli, Sekundarne surovine in funkcionalni materiali, IKT v krožnem gospodarstvu, Procesi in tehnologije. Dogodek je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.