From an Individual to the European Integration - Discussion on the Future of Europe: Liber Amicorum in Honour of Prof. Emer. Dr. Silvo Devetak on the Occasion of his 80th Birthday - Kraljić, Suzana; Klojčnik, Jasmina (2019)
Od posameznika do evropske integracije - razprava o prihodnosti Evrope: Liber Amicorum v čast prof. dr. Silvu Devetaku ob 80. rojstnem dnevu. »Od posameznika do evropske integracije, razprava o prihodnosti Evrope - Liber Amicorum v čast prof. Dr. Silvo Devetak ob rojstnem dnevu 80-ih «je izjemna zbirka člankov, posvečenih prof. Dr. Silvo Devetak. Nacionalni in mednarodno ocenjeni strokovnjaki iz enajstih držav so napisali pomembne članke. Ocenjeni znanstveniki so akademiki, raziskovalci, sodelavci in prijatelji, ki so z profesorjem Devetakom delili skupne ideje, vizije, delo in raziskave (nekateri že desetletja). V svojih člankih, ki so namenjeni širokemu opusu interesnega področja profesorja Devetaka, razpravljajo, argumentirajo, analizirajo ali pregledujejo teme, ki so še posebej povezane z mednarodnim javnim pravom, človekovimi pravicami, manjšinami in sosedsko politiko EU.