Histologija: navodila za vaje - Štiblar Martinčič, Draga; Munda, Miha (2019)
Učbenik HISTOLOGIJA, Navodila za vaje, obsega snov, ki jo študenti medicine Medicinske fakultete Univerze v Mariboru obravnavajo na vajah iz histologije. Slikovno gradivo je nujno potreben pripomoček za pripravo na vaje in spremljanje snovi na vajah, obenem pa bo študentom olajšalo spremljanje predavanj in omogočilo, da študirajo vnaprej, ob pripravi na izpit pa jim bo v pomoč pri učenju. Učbenik obsega barvne mikroskopske slike preparatov študentske zbirke Katedre za histologijo in embriologijo Medicinske fakultete Univerze v Mariboru. Priprava tkiv in organov za mikroskopsko opazovanje in osnove mikroskopiranja so opisane v uvodnih dveh poglavjih. Označene strukture na slikah so v glavnem poimenovane s slovenskimi strokovnimi izrazi. V primerih, ko ni ustreznega slovenskega izraza, so navedeni latinski izrazi ali poslovenjeno zapisani latinski izrazi. Kratek opis k slikam vsebuje glavne poudarke oziroma značilnosti prikazane mikroskopske zgradbe posameznih tkiv ali organov.6. ponatis 1. izdaje: 7. 5. 20255. ponatis 1. izdaje: 24. 6. 20244. ponatis 1. izdaje: 8. 11. 20222. ponatis 1. izdaje: 20. 2. 2019