Portreti visokošolskih učiteljev, zaslužnih za nastanek Medicinske fakultete v Mariboru, ki so bili zaposleni v Splošni bolnišnici Maribor in habilitirani do leta 2002: Tempus fugit / čas beži - Krajnc, Ivan (2019)
Ustanovitev Medicinske fakultete Univerze v Mariboru (MF UM) leta 2003 ne bi bila možna brez številnih visokošolskih učiteljev in učiteljic iz nekdanje Splošne bolnišnice Maribor (SB MB), sedanjega Univerzitetnega kliničnega centra Maribor (UKC MB), ki so bili habilitirani do leta 2002 in so vizionarsko orali znanstveno in pedagoško pot v Mariboru. Zato je pričujoča knjiga posvečena prav njim, saj je njihov prispevek k razvoju zdravstva v Mariboru izjemnega pomena.V letih nastajanja fakultete smo se obrnili na ugledne in svetovno priznane domače in tuje strokovnjake, vrhunske profesorje in akademike, ki so zastavili svojo čast in dobro ime za zgodovinski projekt nastanka fakultete. Najvidnejšim med njimi smo po sklepu Senata Medicinske fakultete Univerze v Mariboru podelili častni naziv Zaslužni gostujoči profesor Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.V preteklih letih smo uspešno speljali številne projekte: odprtje Inštituta za anatomijo, histologijo in embriologijo, Inštituta za fiziologijo, Laboratorijskega centra, Simulacijskega centra, selitev fakultete v novogradnjo na Taborskem nabrežju. Z novimi prostori smo pridobili izjemne pogoje za pedagoško in raziskovalno delo. Pred nami so že novi projekti: pripravljeni so študijski programi Dentalna medicina, Farmacija in Splošna medicina v angleškem jeziku. To so projekti za sedanjost in za prihodnost Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.Pregovor pravi, da ni sedanjosti in prihodnosti brez preteklosti. In spoštovanje preteklosti je tudi zagotovilo, da imamo prihodnost. S to knjigo se vsem našim učiteljem, ki so delovali v Splošni bolnišnici Maribor, še enkrat zahvaljemo in ostala bo kot opomnik našim zanamcem.