Conference proceedings / 32nd Bled eConference Humanizing Technology for a Sustainable Society, June 16 - 19, 2019, Bled - Marina Bajić; Pucihar, Andreja; Kljajič Borštnar, Mirjana; Bons, Roger; Seitz, Juergen; Cripps, Helen; Vidmar, Doroteja (2019)
32. blejska eKonferenca: približevanja tehnologije ljudem s ciljem trajnostnega razvoja družbe. Bled eConference, ki jo organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru že od leta 1988 sooblikuje elektronsko poslovanje. Bled eConference je najstarejša, najbolj tradicionalna in dobro poznana konferenca s tega področja, ki ima že več kot 30 let tradicije. Tema letošnje, 32. konference je posvečena približevanja tehnologije ljudem s ciljem trajnostnega razvoja družbe. V letu 2018 je Evropska Komisija poudarila, da bo v prihodnosti konkurenčnost odvisna od sposobnosti trajnostnega delovanja, učinkovite rabe sredstev in sposobnosti uporabe prednosti, ki jih prinašajo digitalne tehnologije. V kontekstu digitalne družbe vpeljevanje digitalnih tehnologij z namenom doseganja boljše učinkovitosti in konkurenčne prednosti ne zadošča več. Družba zahteva nove, odgovornejše, pravičnejše in manj izkoriščevalne ekonomske modele. Na letošnji konferenci naslavljamo različne vidike izzivov s katerimi se organizacije soočajo in podajamo usmeritve, kako se soočiti z in premagati različne izzive na poti k uspešni digitalni preobrazbi. Tematike, ki jih pokrivajo prispevki v zborniku se osredotočajo na: digitalno preobrazbo, prenovo poslovnih modelov, veriženje podatkovnih blokov, družbene medije, masovne podatke in podatkovne vede, sisteme za podporo odločanju, eZdravje, digitalni wellness in dobrobit; nove organizacijske modele ter nove pristope na področju izobraževanja v digitalni ekonomiji.