New Horizons in Subject-Specific Education: Research Aspects of Subject-Specific Didactics - Lipovec, Alenka; Batič, Janja; Kranjec, Eva (2020)
Nova obzorja v predmetno specifičnem izobraževanju: Raziskovalni vidiki predmetnih didaktik. V zadnjih treh desetletjih so se na področju predmetno specifičnega izobraževanja razvile različne raziskovalne metode. Predmetne didaktike so utrdile svoj položaj med znanostmi, seveda vsaka na svoj način in z lastnim tempom. Znanstvena monografija Nova obzorja v predmetno-specifičnem izobraževanju vsebuje celovite in poglobljene raziskave znotraj predmetnih didaktik, ki jih je napisalo več avtorjev iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške in Češke. Monografija predstavlja za razsikovalce s tega področja pomembne nove ideje in dogajanja. Odseva tako raznolikost raziskovalnih vprašanj na tem področju kot tudi vrsto metod, ki se uporabljajo za njihovo raziskovanje. Monografija je sestavljena iz štirih tematskih delov: STEM izobraževanje, izobraževanje na področju športa in umetnosti, izobraževanje na področju družboslovja in humanistike in pedagogika. Upamo, da bo monografija prispevala nove informacije in znanja k razvijajočemu se, vendar izjemno pomembnemu področju raziskovanja.